8

Новий Trine вже незабаром!

Думаю, як всі поціновувачі серії вже знають, у кінці літа, а саме 31-го серпня, вийде нова частина серії: Trine 5: A Clockwork Conspiracy, а тим часом її можна придбати зі знижкою у 20%

<br>

Окрім ПК, гра вийде на PS4, PS5, XBox One, XBox Series S|X та Nintendo Switch.

Виходячи з трейлерів та інших офіційних матеріалів можна сказати, що гра однозначно сподобається ветеранам серії: грати будемо за вже знайому трійцю героїв: принцесу-крадійку Зою, шляхетного лицаря Понтія та спритного чаклуна Амадея, - а ігровий процес складатиметься з суміші бойових сцен та головоломок.

Головним антагоністом постає Леді Сонячна(Sunny), яка хоче захопити владу у королівстві, привласнивши Астральну академію - навчальний заклад у якому навчаються чарівники, та прибравши з дороги нашу трійцю - героїв Трайну.

1691780358252-mrapple561-64bbc91a5b71cf78183e2a1b

Візуально гра не дуже відрізняється від четвертої частини, але трейлер дає змогу побачити велику кількість нових здібностей персонажів, нових можливостей застосувати вже знайомі навички та вже звичне поєднання геометричних і фізичних головоломок.

Навіть не зважаючи на відсутність покращення візуалу гра виглядає чудово завдяки своєму візуальному стилю. Приємним бонусом до простої графіки є дуже малий, за сучасними стандартами, розмір гри - усього лише 16ГБ; та невисокі вимоги до заліза. Особисто я вперше проходив 4-ту частину на інтегрованій графіці Ryzen 3 3400G і був досить задоволений :)

Ігри серії завжди захоплювали своїм мальовничим світом та несподіваними взаємодіями з його мешканцями ^_^<br>

Якщо опиратися на попередні частини, то гравців чекатиме приблизно 10 годин насиченого ігрового процесу та дуже велика ймовірність виходу DLC.

Думаю, досить очевидно що гру я вже придбав цю гру і з нетерпінням чекаю на її вихід щоб знову зануритися у цей дивовижний світ пригод, магії та дружби. З такої нагоди навіть перепройшов усі попередні частини, вибивши усі досягнення :D

Я вид щирого серця раджу цю гру для ознайомлення - вона стане прекрасним способом провести декілька вечорів з друзями або партнером, а може і наодинці :)

Оцініть пост:
8
Коментарі
Вибір емоджі
forestbunny
forestbunny
11.08.2023, 20:19

Ура) Обожнюю цю серію ігор!

Reply

Відповісти

MrApple561
MrApple561
11.08.2023, 20:21

Так, вона просто найкраща) Або одна з 😀

Reply

Відповісти

User Avatar
Izox
12.08.2023, 04:42

Стоп, а було 4 трайни? оце я пропустив

Reply

Відповісти

MrApple561
MrApple561
12.08.2023, 08:30

Пропустили і досить багато :) Якщо захочете надолужити, то раджу третю частину залишити на останок - вона досить специфічна )

Reply

Відповісти

CyMHi-36o4eHH9I
CyMHi-36o4eHH9I
12.08.2023, 15:31

Таке питання: на що схожий геймплей? Бачив у схожих в стімі Орі, чи нема там ланцюгів стрибків утримуючи дві клавіши одночасно і позіціонуючи курсор по x/y?

Reply

Відповісти

MrApple561
MrApple561
12.08.2023, 15:59

Чесно, навіть не можу сходу згадати гру зі схожим геймплеєм. бо не дуже багато платформерів грав :D Але описаного Вами там точно немає) Звісно, є паркурні елементи: - серії стрибків часто з використанням здібностей персонажів по типу крюка-кішки у Зої чи паріння на щиті у Понтія. Але ніяких затискань двох клавіш з одночасним керуванням курсору. Просто вчасно стрибати і чипляти крюк; - лазання по уступам; - пробіжки з таймінгами, наприклад, по якимось рухомим платформам чи повз пастки з огняними кулями; Але це далеко не основна частина рівнів. 50-60% це якісь головоломки від простих, до досить каверзних. Наприклад, треба якось скласти дзеркальні кубики щоб один промінь світла пройшов через декілька цілей і відчинилсь двері, або якимось чином треба одночасно натиснути 5 кнопок. Часто ці головоломки потребують взаємодії з оточенням по типу підняття рівня води, чи перенаправлення струмінів повітря Ну і звісно є бойова частина. Вона не супер глибока чи важка. На початку гри це просто одна кнопка за Понтія. Але згодом вже доводиться комбінувати здібності персонажів щоб перемагати у цих сутичках За всі 4 частини пам'ятаю лише одне місце, де стрибки були дещо занадто точними. І це була лише одна секція одного рівня гри, у якій я провів майже 50 годин :D До речі навіть є запис цього моменту: https://youtu.be/Ikua-OZ-vBI

Reply

Відповісти

MrApple561
MrApple561
03.09.2023, 23:53

Нарешті згадав гру, на яку схожа серія Trine It Takes Two Вони схожі навіть за дизайном + приблизно однаковий платформінг та головоломки Але у Трайні все набагато більше заточено на фізику та простір і взагалі набагато більше здібностей у персонажів та варіативності Варіативність тут чимось нагадує Зельду, бо якщо знати як, то можна просто пролетіти деякі ділянки рівнів (щонайменше у 4-му так можна було)

Reply

Відповісти