10

Це SWAT 5? Огляд Tactical squad SWAT Stories

1706043628021-alexkittl-64b7c133044bab2c5d99f0d2

Ринок шутерів великий , тактичних чи мілітарі менший , але тішить багатьох .  А от шутерів на кшталт SWAT 4 майже нема , точніше не було як з десяток років , аж от з'являється Ready or Not і робить  прокачку старому SWAT , українська студія Red Mountain Games два року тому показала трейлер свого проекту відродження реаліститчних шутерів про загін поліцейського спецназу на варті сну громадян. 

1706044047137-alexkittl-64b7c133044bab2c5d99f0d2

Нові іграшки

Окрім відомих засобів таких як вибухівка , рушниця, газовий балон та дзеркало . З нового додали балістичний щит , таран , авто відмичку та Ін'єктор.

По застосуванню нового озброєння :

  • Балістичний щит - зрозуміло прикриє вас і товарищів від куль противника , але ви стаєте менш спритними та тримаєте лише пістолет.
  • Таран - відкриває двері , будь які , закриті чи відкриті , але не відкриває забарикадовані двері.
  • Авто відмичка - дозволяє швидше відкрити закриті двері . Зручно , бо стандартна відмичка достатньо довга , але займає слот і може видати вас.
  • Ін'єктор - вводить обезбол . Мертвого не підніме , але живому легше стане. 

По додатковому озброєнню додали лише метальну камеру , зручно можна кинути і дивитись з неї . 

Я після навчання навіть в руки не брав.

Доступні в демо предмети

Кастомізація Зброї

1706044222374-alexkittl-64b7c133044bab2c5d99f0d2

Про зброю , є з чого вибрати . Декілька Автоматів , пара Пістолет кулеметів , летальна і не летальна рушниця та декілька пістолетів.

Є непогана кастомізація , 4 приціли на дробовику не зробити , але підібрати під себе та завдання вистачить .

Ігролад та його відмінності від Батька

Час про найваживіше . Ігролад як писав батько SWAT 4 . Холодна голова запорука успіху . Спіхом встигнеш хіба що на той світ. Багато кому може не сподобатись така динаміка , а точніше її відсутність . Для тих хто не знає як відбуваєтся гра, і до кінця зрозумів для себе чи грати йому,  поясню.

Деякі зображення екрану підготовки

Все починайтся з підготовки , читаємо чи слухаємо ситуацію яка сталась . І це не аби який етап , на ньому можна дізнатись де все відбуваєтся все , можливо якісь особливості мапи , хто злочинці та що в них може бути , до прикладу : буде інформація що вони мають жилети , отже потрібно взяти бронебійні набої , або повідомлення що злочинці в протигазах , тоді газові гранати та засоби можна викласти. І таких прикладів буде достатньо , тому раджу слухати . Також доступні портрети злочинців , часові проміжки (Ну це , так , не найкорисніше.) , і подивитися мапу та обрати вхід . На демо була доступна одна мапа і перед завданням можна було побачити всі приміщення , рекомендую не розслаблятись бо може бути і те що буде доступно шматок серветки де буде видно може 3 кімнати з десятка. Після отримання всієї доступної інформації , наоаштовуйте собі та напарникам спорядження та видвигаєтесь. 

1706044333670-alexkittl-64b7c133044bab2c5d99f0d2

І тільки тепер починаєтся динаміка , місцевого розливу . Як я вже казав - холодна голова запорука упіху. Повільно проходите приміщення за приміщенням , перед входом дивитесь в дзеркало (магічну палицю) хто стоїть за дверьми , обираєте тактику входу : закинути шумову, газову, чи стінгер і зайти , зайти без нічого , якщо двері зачинені то обрати як їх відкрити , відмичкою , тараном , вибухівкою чи рушницею. Або дати наказ напарникам і хай вони лізуть на кулі , це вже на вашій совісті , та рахунку .

1706044454966-alexkittl-64b7c133044bab2c5d99f0d2

На вашу волю дій є противага , ви слуга закону, отже зайти і вбити всіх просто так не вийде , найперше треба наказати кинути зброю і здатись , і якщо в вас почали летіти кулі то тоді вогонь у відповідь не принесе мінус балів. Для того щоб відкрити настпуні рівні ви маєте отримати певну кількість балів , інакше доведеться наново проходити рівень. Отримати штраф чи недоотримати бали можна навіть за зайве використання нелетального озброєння (менше ніж за використання летального озброєння , та це все одно може завадити отримати необхідні бали), за не повідомленного про стан підозрюванного, пораненого офіцера, не підняті докази, зайвий чих, чи недопалену цигарку.

Окрім цього дивіться по сторонах , на свій стан , стан напарників щоб не померли , і не забувайте виконувати завдання. Така імітація відповідальності гарно відчувається в SWAT 4 , і Tactical Squad : SWAT Stories не гірше . 

Магічна палиця

Тепер про нововведення

Про нововведення на відміну від SWAT 4 . Їх не дуже багато , але вони мають вагу. На мапі тепер деякі двері можуть бути “Забарикадовані” , це означає що їх і не відкрити , ніяк , зовсім.  Також з рушниці для відриття дверей не достатньо відстрілити замок , можливо буде необхідно буде відстрілити 4 петлі на двері. На мапі є можливість вимикать і вмикать світло . 

Вороги можуть кинути основну зброю і починати здаватись , але через секунду дістануть пістолет і почнуть стріляти в вас.

1706044517881-alexkittl-64b7c133044bab2c5d99f0d2

Вороги тепер не тільки в заручники беруть людей , а ще й двері від автомобілів . Сподіваюсь це не разове для демки і буде ще.

Вкрав двері сволото

Виходить що?

Є мінус , модельки виглядають трохи пластилиново , але це все. 

Атмосфера не гірше , а іноді і краще. Ця гра відмінно затянула мене на 10+ годин одним рівнем.  Tactical Squad буде чудовим представником жанру тому.

Тим кому подобався SWAT 4 , і сподобався Ready or Not , варто почекати і спробувати Tactical Squad : SWAT Stories . Кому подобалися інші тактичні шутери , почекайте інше демо та спробуйте. Фанатам Call of Duty це не для вас.

Оцініть пост:
10
Коментарі
Вибір емоджі
MrApple561
MrApple561
24.01.2024, 09:58

Грати у це я звісно не буду, але огляд класний) Навіть не знав, що існують настільки глибокі тактичні шутери 👍

Reply

Відповісти

LLeeepps
LLeeepps (Назарій Семенюк)
24.01.2024, 19:07

Дякую за якісний огляд👍

Reply

Відповісти

LuckyGun
LuckyGun (Volodymyr )
24.01.2024, 20:41

Чекаю на гру цікаво, що буде на релізі

Reply

Відповісти