4

Trine 4 The Nightmare Prince - не мрія і не кошмар

Trine 4 - огляд і враження

У розробників з Frozenbyte було два варіанти: пісочниця (перша частина) і головоломки на рейках (сіквел). Обрали друге.

Trine 4 - огляд і враження

Графіка традиційно виросла, картинка чудова.

А от музику виключив. Це один з найнабридаючих саундтреків, що я чув, слухаючи це пилікання, кортіло кинути героїв у безодню.

Trine 4 - огляд і враження

Ключові навички відкриваються по мірі проходження, 3-4 наступні головоломки для "обкатки" здобутого. Додаткові берете за сльози поціновувачів першої частини, їх ступінь корисності коливається від 0 до 10, але скидання безкоштовне.

Trine 4 - огляд і враження

Основна маса загадок мають тільки одне рішення (БУУУ!), свободи не чекайте.

Як приклад: коли в оригінали потрібен був нетиповий кут нахилу дошки я використовував оточуюче середовище як точку коригування, а тут обертання чітко на 45 градусів і ніяк інакше.

З позитиву - у грі відсутні задротські стрибкові марафони. Плигаєш тільки у своє задоволення з повним комфортом.

Trine 4 - огляд і враження

Ворогів у відкритому світі більше не зустріти - вітайте "арени" з платформами у вигляді тіней, які стріли Зої не пробивають, а от ворожі снаряди запросто. У попередніх частинах воїн був головним інструментом знешкодження супостатів, а маг і розбійниця відпочивали. У четвірці "вони працюють" на повну - воскрешаючи Понтеуса, бо їх ефективність у бою набагато нижча, особливо Амадеуса. Недаремно його кошмар відрізняється.

Чи годяться механіки вибухових ящиків і жбурляння предметів розробники не перевіряли. А ще ж є левітація... Тільки нюанс - під час битви вас відгородять від усіх проваль, отруєних шипів, вовчих ям та всього такого куди би можна було закинути супостата з кінцями.

Тільки телепорт згодився один єдиний раз у ФІНАЛЬНОМУ бою.

Trine 4 - огляд і враження

Вирок простий:

- полюбляєте головоломки - купляєте гру

- приваблюють пісочниці - проходите повз

Оцініть пост:
4
Коментарі
Вибір емоджі
MrApple561
MrApple561
09.10.2023, 10:18

Дуже цікаво, адже мій власний досвід кардинально відрізняється від описаного тут По-перше одразу зауважу, що головоломки в кооперативі та в соло відрізняються просто космічно і у кооперативі багато з них можна вирішити кількома шляхами Також є цікавий баг з мотузкою Зої що дає змогу тупо літати :D і це також відкриває нові шляхи навіть до сутичок 🙃 Може, Ваше судження зміниться, якщо спробуєте пограти у кооперативі🤷‍♂️ Той самий кошмар Амадея - в соло набагато простіший ніж у кооперативі Щодо кутів нахилу (які так само можна зробити будь-якими просто впускаючи об'єкт на якусь перешкоду і ловлячи його в потрібну мить) і чіткої прив'язки створення об'єктів до голови Амадея - на мою думку це виправдано. Бо у першій частині я міг створити куб будь-де і цим просто скіпнути 30-40% як головоломок, так і сутичок Арени мене також дуже дратували, особливо момент з закриттям пасток. Типу ти подолав усіх ворогів, стоїш відпочиваєш і тут ОП - туман зникає і ти падаєш на шипи чи у прірву. Ми з дружиною проходили на максимальній складності і це був ну тупо скам. Ну і що стріли Зої не пролітають крізь платформи - теж тупо скам Амадей до речі не такий вже і безпомічний у цій частині. Наприклад, його телепорт (дуже корисна річ) можна прокачати щоб заморожувати ворогів. А далі їх можна підняти вгору і впустити - вони просто розіб'ються. Звісно, Понтій буде набагато краще, але ж на те він і лицар :) Теж саме із Зоєю - її навичка перекату з отруєними шипами просто топ. Одночасно дає невразливість тимчасову і залишає пастку для ворогів. Особливо складні битви вигравалися тільки цим. А проти тих чувіх, що у колі з шипів сидять, це взагалі маст-хев. Просто перекотився "крізь" них і далі собі стрибай. Ну і зморожені стріли у купі з молотом Понтія, якщо говорити про кооператив, це взагалі імба

Reply

Відповісти

CyMHi-36o4eHH9I
CyMHi-36o4eHH9I
09.10.2023, 11:19
(відредаговано)

Не знаю як в коопі, але в соло битві швидкі і динамічні, настільки, що там не має часу вигадувати щось, бо вб'ють. Через це покинув експерименти з жбурлянням куль - занадто повільно.

Reply

Відповісти