8

Диванна аналітика злодіїв Far Cry.

А ви пам'ятаєте Вааса? Пам'ятаєте? Ось Ваас той ще чоловік, статний, красивий, чарівний, з таким навіть можна посидіти, випити, з печальних наслідків подібного проведення часу можна виділити разві що появу зайвих отворів в і без того не найцілішому людському тілі.

Всім подобається цей безумний-дідусь вихідця з островів зразка 2012 року, всім подобається навіть його кращий друг - Джейсон.

"Что такое, Джейсон? Джейсон, что не так? Почему ты не смеешься, как в небе? Больше не смешно? Я тебя не радую.? Летя в гребаное небо, ты думал, что ты схватил судьбу за вертлявую жопу. Но, брат, тут внизу… Тут внизу… Облом."
Або
"What is it Jason? Jason, what is it? Why aren't you laughing now like you did up there? What, is this not fun anymore? Have I failed to entertain you?! You see, the thing is, up there, you thought you had a chance way up in the fucking skies you thought you had your finger on the pussy trigger. But hermano, down here, down here...? You hit the ground."
Ваас
Погляд людини, яка вб'є твого брата і змусить бігти по лісу, кидаючи посилання на класику. Це все той самий Ваас, тут навіть є Джейсон!

Пам'ятаєте Пейгана Міна? Пам'ятаєте? Ця головна шишка з Кірату все ще є моїм особистим улюбленцем, навіть після 9 років. Цей харизматичний, без всяких пафосів, дід-диктатор не виходить з пам'яті після стількох років, і його поява в грі, повертає пам'ять. Також ви, мабуть, пам'ятаєте Аджая. Той самий ГГ.

 "Аджай, мне жаль, что все пошло так. Поверь, отнюдь не этого я хотел.Итак, еще дубль, знакомство: Аджай Гейл — наш дорогой гость, Пол — радушный хозяин. И эта обезьянка. Как зовут, увы, не знаю. И, наконец, я — Пэйган Мин" .
(англ версію не зміг знайти)
Пейган
Як можна не закохатися в такого? Я не знайшов відповіді.

І ось десь тут, саме на цьому моменті (Зробіть морально-психологічний відступ приблизно на 5 років), на сцену виходить дід-культист. Нагадати його ім'я, хоч і виникло в нашому житті воно різко пізніше за інші, стає складніше. Йосиф Сід. Йосиф, ім'я хоч і ближче до кожного з нас, все ж ряд асоціацій з цим іменем пролітає в голові миттєво, але якось не лягає в мить ока в образ злодія з ФК. Підозрюю, що вина лежить не в імені, а в герої (злодії).

"Я же сказал, что Бог не даст меня забрать."
Або
"I told you that God wouldn’t let you take me.".
Іосіф
З кожною частиною вони стають все старшими і старшими. Прям як я. Хм.

А зараз пригадайте, як звуть Кастіліо. Добре, передчасні спойлери в назві блогу все зіпсували, Антон Кастіліо - поганий. Другий дід-диктатор, дід-тиранус, відверто кажучи, не вийшов. Він просто злодій, злодючий такий, негативний, поглянувши на такого тобі не здається, що він просто непорозумілий геній, якому лише заважають тричі прокляті холопи.

Як там звали гг? Дані? Боже убережи, якби я не переглянув огляд на ФК6 перед цим скриптом, то я б не згадав ім'я нашого протагоніста та його заклятого ворога.

Ну серйозно, вони все старішають і старішають...

Цікаві думки відвідують мене, начебто в кожній з частин далекого плачу я грав лише один раз (Вважай, фанате!), але чим далі в ліс, тим ближче до нашого часу, тим гірші спогади про зло, що виходить від антагоністів улюбленої серії ігор. Можливо, справа в масштабі злочинів, або в екранному часі? Зараз подумаємо, пригадаємо.

Що там пошанованому карибському діду? Спочатку намагається вбити нас, потім в середині і в набагато глибшій середині, після чого отримує ножа в печінку і, усвідомивши свою безсмертність, покидає сюжет. Злодій? Так. Масштабно? Ну, вроді покошмарив десяток інших туристів, злодій "С" класу. (Але який!)

Менш помітний, але все ще шанований гетеросексуальний Дід-Диктатор, хоч і може похвалитися ще меншим часом на екрані і ще меншою кількістю взаємодій з нами, все ж запам'ятався. Злодій? Ще який. Наскільки масштабно? - Так. Чоловік кошмарить цілу країну і ще запускає ядерку по героям наступної номерної частини Далекого Плачу 5. Вважаю, що пам'ятне місце злодюжки "А" рангу він з достоїнством тримає в кишені.

Дід Культовик і "салага" навіть не викликають бажання писати про себе. Вони є, один з них навіть має ім'я, злодій на деяких дивних правах в цілому регіоні, чому-то не отримує від уряду США, рівень злочинності вроді й вищий, ніж у Піратського Діда, але явно на порядок менший, ніж у Диктаторного.

Протягом всього оповідання з'являється то тут, то там, загальна присутність не відчувається, вбиває то тут, то там, але й у цього є вища мета, врятуватися від ядерної атракціону небаченого веселощів прямо з Кірату. З Ганебністю отримує у Тир Листі злодіїв ранг "В".

Антошка, Антошка, ніхто тебе не любить. Особисто я тебе не люблю. Але годі ці емоції і зосередимося на чистих фактах та непідкупному погляді. Чоловік править на Ярі - це як карибські острови 2.0 з більш розвиненою цивілізацією, де можна заробляти гроші не шляхом грабежу туристів, а експлуатуючи робочих на плантаціях. Ну хоча б актор добрий, і він єдиний, що рятує всю злочинну складову цієї частини.

Здавалося б, прав себе та будь добрим, але йому захотілося замість створення бананової республіки (тропіки йому явно не подобаються) посіяти на всьому острові токсичну траву і добривати її ще більш отруйним отрутою. Люди, звичайно ж, працюватимуть без захисту. Я не знаю, як швидко на острові при такому розкладі вичерпається вся робоча сила, але йому явно видніше.

Виникає відчуття легкої недосказаності про злочинця? Підозрюю, що виникає, оскільки крім сказаного про нього взагалі нічого не можна сказати, просто тиран. Ну і син у нього є, на Дієго взагалі можна і не звертати увагу. Його злочини тягнуть на «В» ранг, з легкою напругою до кількості вбитого народу до «А», але він нецікавий, отже, «В».

Все було б добре, якби не все було так сумно.

 Так і виходить, з часів 2012 року, де і сформувалась концепція злочинця тижня для цієї серії ігор, створити адекватного опонента для гравця вдалося лише один раз, хоча і не з таким гучним успіхом. Ваас і Пейган красені, їх всі люблять, я б поставив їх в рамочку й ніколи не прибирав.

Йосиф і Антон на свою чергу будуть забуті в складському приміщенні людської любові до злих персонажів, оскільки місця в рамці для них не знайшлося, потрібно було бути цікавими. Кожному великому злочинцю потрібен такий самий великий герой, на жаль, але такого знову знайшли лише Ваас і Пейган, саме вони отримують від життя все, тоді як інші задовольняються лише Помічником та Рюкзачком. Не найкращий фасад для розкриття, а отже релігійний хоч і міг отримати похвальний бал за гру в злочинця без адекватного героя, але дій менше, ніж у своїх підопічних, тому, вибачай діду, не дочекався.


У післямові я додав би, що хоч і кожна частина улюбленої мною серії ігор змушує сумувати все більше, я буду радіти, коли побачу трейлер до наступної гри, я точно з нею зіграю, і від цього ще сумніше, адже графік погіршення якості злочинців стає все нижчим з кожною частиною. Можливо, від концепції головного зла відійдуть. Хто знає.

Оцініть пост:
8
Коментарі
Вибір емоджі