6

The Witcher

Я давно мріяв пройти серію ігор «Відьмак» - мені дуже подобається лор, жанр, та й сам відьмак. Є у нього щось таке, що притягує: перше знайомство відбулось з перегляду серіалу, аніме, а потім продовжилося придбанням книжки. Зараз я пройшов першу частину гри та хочу поділитися враженнями.

Гра починається з офігезного початкового ролику, де Ґеральт намагається зняти прокляття зі Стриги. Розробники попрацювали на славу - все виглядає дуже круто, навіть у наш час. Музика, постанова, візуальна складова на високому рівні. Ролик змусить спостерігати із захопленням за тим, що відбувається.

Плюси:

Сюжет: Відьмак втратив памʼять та сюжет розвивається таким чином, що ми нібито наново знайомимось зі своїми друзями та із самим собою. Протягом розвитку подій ми більше дізнаємося, що сталося з Ґеральтом за допомоги старих знайомих та прагнення самого головного героя повернути свою памʼять.Сюжет цікавий - ви будете в ролі мисливця на чудовиськ, детектива, навіть певний час в ролі батька. Розвиток подій іноді змусить вас очманіти у гарному значенні цього слова. Пройшовши до фіналу, коли відкрились деякі деталі, я був шокований, зрозумівши, ким є антагоніст насправді - тоді пазл в голові сам склався.

Атмосфера: Вона неймовірна, просто немає слів щоб передати, наскільки вона запала в душу та серце, на даний момент я напевно не зустрів гру, яка була настільки атмосферною. 
Механіки:

• Полювання на чудовиськ: Ґеральт може взяти контракт на вбиства нечисті, але оскільки наш герой втратив памʼять, щоб щось здобути чи знайти, нам потрібно цьому навчитись. Наприклад: хочемо дістати трофей для завдання - прочитай книжку про чудовисько, де воно мешкає, його слабкості та що можно з них добути тощо.

• Алхімія: Ми можемо збирати інгредієнти та виготовляти з них зілля, які підвищують характеристики або надають особливі ефекти. Для цього також потрібно читати книги та знаходити рецепти, хоч здебільшого все буде відкриватися із розвитком сюжету.

• Система розвитку: Вбиваючи монстрів та виконуючи завдання, ми отримуємо досвід, який можна витратити на покращення навичок володіння мечами та магічних здібностей.

• Бойова система: Вона є унікальною, не розумію, чому багатьом вона не подобається. Битви відбуваються в режимі реального часу з можливістю використання меча, магії та альтернативної зброї. Доречі за всю гру я так і не використав жодної бомби 😅 але така можливість є. Бій виглядає видовищно, з прокачкою комбо виглядають все яскравіше.

• Вибір має значення: Нам потрібно приймати рішення, які впливатимуть на сюжет та взаємодію з персонажами. Від наших дій залежить ставлення тих чи інших персонажів до нас, та й взагалі чи будуть вони живі далі. А вишенька на торті - це те, що можна перенести сейви в наступну частину гри і всі твої рішення збережуться.

Музична та звукова частина також на дуже високому рівні - вона виконує велику роль у зануренні до гри; іноді просто слухаєш цей витвір мистецтва та кайфуєш, гуляючи гаями, степами, містом та під час бою.

Під сумнівом:

Дрібні баги - у мене вони зустрічались рідко, іноді були виліти зі гри, але нічого критичного, сумно лише тоді коли не встиг зберегтись 😅

Підібʼємо підсумки: перед нами чудова гра з цікавою історією та унікальними механіками, що є гарним початком для знайомства зі світом відьмака. Також хочеться згадати, що ведеться робота над ремейком і я чекаю на цю гру. Але якщо ви ще не знайомі з першою частиною та чекаєте на ремейк, я наполегливо раджу до проходження оригінальної гри, вона шедевральна.


Також гра має українізатор з польської 💙💛 - https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2822388278

Оцініть пост:
6
Коментарі
Вибір емоджі
Vlados
Vlados
22.07.2024, 00:06

Гарний огляд, я з тих кому бойовка не зайшла і я скіпнув гру) Але потім дав другий шанс і було норм, найсильніші сторони гри - цікаві квести і атмосфера, тож гра справді чудова і дуже лампова. Аналоги їй - Готика 1 і 2, дуже рекомендую, якщо не грав.

Reply

Відповісти

maksimpishoha
maksimpishoha
22.07.2024, 20:50

Дуже дякую! Готика в планах на проходження)

Reply

Відповісти