5

CD Projekt: «Мікротранзакції в сінглплеєрних іграх - неприпустимі»

Після публікації фінансового звіту CD Projekt за фіскальний рік фінансовий директор компанії Петр Нелюбович (Piotr Nielubowicz) взяв участь у зустрічі з інвесторами. Одним із питань, які виникли, було питання про мікротранзакції, і Нелюбович поділився своїм поглядом на цю тему.

Cyberpunk 2077, гра CD Project

За словами Нелюбовича, мікротранзакції не мають місця в одиночних проєктах CD Projekt. Проте, він додав, що це правило не стосується мультиплеєрних ігор, де може знадобитися використання таких платежів.

Останнім часом внутрішньоігрові покупки стали невід'ємною частиною мультиплеєрних ігор, і без їхньої наявності важко уявити собі подібні проєкти. Але в однокористувацьких іграх тема мікротранзакцій часто викликає гострі обговорення. Наприклад, геймери критикують компанію Ubisoft за використання мікротранзакцій у своїх одиночних проєктах. Нещодавно гучно обговорювалася і різноманітність платних предметів у грі Dragon’s Dogma II від Capcom - ще одній сінглплеєрній грі.

Крім того, учасники зустрічі з інвесторами розкрили кілька інших важливих моментів:

  • CD Projekt планує анонсувати першу частину нової трилогії «Відьмака» як сюрприз. За словами віце-президента компанії зі зв'язку з інвесторами Кароліни Гнась (Karolina Gnaś), елемент несподіваності дуже важливий у їхніх промокампаніях.
  • Гра Sirius, яка є відьмачим спін-оффом від The Molasses Flood, відноситься до категорії AAA-ігор. У ній будуть елементи кооперативного та мультиплеєрного режимів.
  • Незважаючи на зростання вартості виробництва ігор, CD Projekt не планує підвищувати ціни на свої продукти. За словами Нелюбовича, компанія постійно відстежує ринкові ціни на великі проєкти.
  • Також на зустрічі було місце і жартам: один з присутніх запитав, чи планує CD Projekt створювати AAAA-тайтли, накшталт Ubisoft, на що Гнась відповіла гумористично: «Наші ігри будуть класу AAAAA».
Оцініть пост:
5
Коментарі
Вибір емоджі
MrApple561
MrApple561
02.04.2024, 08:46

Ну хоч у когось з гравців індустрії мізки не поплили через мікротранзакції👍

Reply

Відповісти