Відео в якому я розповів про саму гру і її особливості.

У топі підібрані якісні моди, на широкий смак. Є моди, які змінюють сетинг, а також ті, які кардинально змінюють правила оригінальної Company of Heroes.

Modern Combat

Modern Combat

Modern Combat розрахована як на новачків, так і на ветеранів, і включає як традиційні, так і "хардкорні" системи пошкоджень.

Новий сетинг - перенесися з Європи 1940-х років у сучасний Китай. Абсолютно нові фракції, ілюстрації, карти, ефекти та музика допоможуть втілити в життя китайсько-американську війну недалекого майбутнього.

mc

Сучасна війна - розгортай гелікоптери, бойові машини піхоти, вантажівки з РСЗВ і цифрові розвідувальні машини. Борися з ворогом за допомогою керованих ракет, дистанційно керованих кулеметів, автоматичних гранатометів, теплових окулярів, лазерів наведення та багато іншого.

У моді цікаві місії і добре зроблені моделі юнітів. Якщо тобі цікавий сучасний сетинг і хочеться повоювати Абрамсами та морськими котиками США, тоді цей мод для тебе.

mc-abrams

Far East War

Far East War

Far East War (Далекосхідна війна) – це модифікація для Company of Heroes, створена кількома досвідченими модмейкерами з почуттям великої відповідальності по відношенню до історії. Тема цієї модифікації зачіпає війну між Китаєм і Японією періоду з 1937-го по 1945-й роки, також відому як Друга японсько-китайська війна. У цій модифікації гравець може взяти на себе командування Національно-революційною армією (НРА) або Імператорською армією Японії (ІАЯ) в бою.

few

Команда розробників вивчила безліч історичних записів щодо НРА та ІАЯ. У модифікації Far East War уніформа, зброя, спорядження, камуфляж, розфарбування техніки і навіть ранг кожного солдата зроблені історично достовірно настільки, наскільки це можливо.

Основний список особливостей моду

  • Дві фракції: НРА (Національно-революційна армія) та ІАЯ (Імператорська армія Японії);
  • Нові моделі і текстури, включно з танками, літаками, будівлями, зброєю і солдатами;
  • Нові види військ, здібності та дерева доктрин, що точно показують тактики Далекосхідної війни;
  • Нові мапи з китайськими і японськими будівлями;
  • 5 нових умов перемоги у грі.

Мод сподобається тим хто цікавиться азіатськими війнами, модмейкери досить достовірно передали вигляд юнітів Другої японсько-китайської війни. Єдине що помітив, зробили мало мап під цей мод, та не вистачає антуражної озвучки юнітів. Але є і приємний бонус, це єдиний мод з топу який підтримує українську локалізацію.

The Great War 1918

The Great War 1918

The Great War 1918 - це мод для Company of Heroes, що фокусується на останньому році Першої світової війни. У моді представлені Британські експедиційні сили та Німецька імперія як протиборчі фракції. Мод фокусується на реалістичному та точному зображенні війни 1918 року, зберігаючи при цьому збалансований та приємний ігровий процес.

У моді тебе чекають удари важкої артилерії та сумнозвісні газові атаки. Окопи забезпечать життєво важливе прикриття для піхоти, в той час як танки перекочуватимуться полем бою і вселятимуть страх у ворога.

gw1918

Мод для тих хто хоче поринути ще у давнішу Першу світову війну. Піхота і танки відповідають тим рокам, є багато цікавих фішок та нові механіки. Рекомендую, якщо хочеш відчути атмосферу окопної війни.

Europe at War

Europe at War

Europe at War - це історичний мод для Company of Heroes, який додає нові фронти битв з новими деревами доктрин, здібностями, підрозділами, транспортними засобами та зброєю для кожного з них, максимально відтворюючи історичну достовірність, щоб занурити гравців у набагато реалістичніший ігровий досвід. Події відбуваються на західному театрі воєнних дій від теплих пісків Північної Африки, італійських полів битв, пляжів Нормандії, голландських тюльпанових полів, каламутної Шельди та оборонних ліній Рейну в Німеччині.

eaw

Цей мод дуже об’ємний, я побачив у ньому нові історичні місії, багато нової техніки. Наприклад у США: бронеавтомобілі М3, Шермани різних модифікацій та інші танки і САУ. Також мозок вибухає від того, як були доповнені можливості юнітів, їм додали багато нових модифікацій і фішок. Також зробили дуже розширене дерево доктрин.

eaw2

Основний список особливостей моду

  • Більш реалістична система пошкоджень;
  • Нові юніти та техніка для всіх армій;
  • Гігантські дерева доктрин (16 оновлень);
  • 6 різних фронтів битв - Африка, Італія, Нормандія, Голландія, Шельда, Німеччина;
  • Різні дерева доктрин і юніти для кожного фронту;
  • Багато нових здібностей;
  • Система розширеного радіусу дії;
  • 100% сумісність з одиночною грою;
  • Нові кооперативні місії;
  • Нові режими гри;
  • Покращено історичну точність;
  • Нові звуки та ефекти;
  • Нова система ветеранів для британських військ;
  • Нові символи ветеранів.

Blitzkrieg Mod

Blitzkrieg Mod

Blitzkrieg Mod - це мод для Company of Heroes, який фокусується на PvP досвіді.

Мод має на меті зробити ігровий процес більш реалістичним - у ньому змінено систему пошкоджень для всіх юнітів, що робить піхоту більш вразливою, а отже, розумне використання укриття стає першочерговим, ПТРК становлять серйозну загрозу для танків, тому необхідна підтримка, розвідка часто є ключем до уникнення смертельних засідок, а повітряні удари можуть бути дуже руйнівними, тому зенітні підрозділи можуть врятувати від катастрофи.

Розширили дерева доктрин, щоб кожна доктрина у грі мала 16 розблокувань. Разом з деревами доктрин було розширено систему ветеранів, більшість підрозділів можуть отримати максимум 5 рангів ветеранів!

До гри додано близько 100 нових юнітів, здебільшого специфічних для кожної доктрини, з новими звуковими та FX-ефектами, новими здібностями та приголомшливими текстурами. Юніти мають детальний опис, щоб розуміти, чого очікувати від кожного з них.

blitz2

Бліцкриг також має два окремі маппаки, які додають понад 30 нових мап, мапи збалансовані для PvP ігор.

Цей мод вважається найкращим з усіх модів на Company of Heroes. Нового контенту дуже багато, кожна фракція доповнена та перероблена, багато нових юнітів, перероблені механіки. Грати стало цікавіше і одночасно складніше, у зв’язку зі зміненою системою пошкоджень, піхота тепер не зможе довго жити під обстрілом, особливо під обстрілом техніки, мод вимагає від гравця ще кращих навичок. Наостанок скажу, що з усього топу тільки в цьому моді, ввечері можна побачити більш-менш живий онлайн, тому варто спробувати.


Ось таким вийшов мій топ 5. Кожен мод хороший по-своєму, тому зависнути у них можна надовго.  Знайти та завантажити їх можна на цих ресурсах: Mod DB або Steam. Пиши, які моди ти грав і що у них сподобалось.