Нова генерація консолі PlayStation вразила світ не лише потужним апаратним забезпеченням, але й унікальними тайтлами, які доступні тільки для цієї платформи.

Топ ігор на PS5, що створюють неперевершений ігровий досвід, перетворюючи процес на захопливу подорож у віртуальних світах, в основному складається з ексклюзивних ігор для PS5. Хоча багато з ексклюзивних ігор для PS5 з часом можуть з'явитися на інших платформах, перші кроки в цих неймовірних світах робляться саме на PlayStation 5. якщо вас зацікавив топ ігор на PS5, ви тільки що придбали консоль і вже хочете поринути у свою першу пригоду – радимо придивитися до одного з найкращих тайтлів в історії ігрового світу:

Rise of the Ronin: Визначте свою долю у новому епічному екшені про пригоди самурая

Rise of the Ronin

Ведучи розмову про найкращі ігри на PlayStation 5 і намагаючись створити топ кращих тайтлів ми не могли обійти стороною Rise of the Ronin. Вирушайте у захоплюючу подорож через руїни Японії XIX століття у цьому рольовому бойовику з відкритим світом від досвідченої студії Team NINJA, яка вже вразила світ своїми творіннями, такими як Nioh 2 та NINJA GAIDEN.

Японія, 1863 рік. Після трьох століть правління сьоґунату Токугава, Чорні кораблі Заходу наближаються до кордонів Японії, і країна опиняється в хаосі війни, хвороб та політичних заворушень. В цей час безіменний воїн шукає свій шлях, беручи до своїх рук долю усієї Японії.

Створюйте свою історію, граючи в ролі вільного самурая - роніна. Тільки ви можете впливати на свою долю та хід подій, залежно від рішень, які ви приймаєте та персонажів, з якими ви об'єднуєтеся. Вирішуйте, чи захищати або знищувати важливих персонажів, адже розробники потурбувалися про те, щоб у вас завжди був вибір.

Заглиблюйтеся у реалістичний світ епохи "Бакумацу", де ви зустрінете визначних історичних постатей та звичайних громадян, які шукають “провідника у темряві”.

Опануйте складну, але зрозумілу систему бою, запропоновану відомими розробниками Nioh та NINJA GAIDEN. Виберіть свій стиль та насолоджуйтеся однією з найкращих ігор на PS5.

Пройдіть свій шлях через війну та політичні потрясіння періоду бакумацу в Японії, яка нарешті завершується після тиранічного правління сьоґунату Токуґава. Ви - безіменний ронін, який змінить історію.

Helldivers 2: Боротьба за свободу та мир на Супер-Землі

Helldivers 2

Helldivers 2: Боротьба за свободу та мир на Супер-Землі – це одна з найпопулярніших ігор на платформі, тож в розрізі найкращих ігор для PlayStation 5 ми просто не могли не згадати про неї.

Ви вірите у свободу? Ви готові протистояти гніту і захищати беззахисних? Приєднуйтеся до боротьби за мир та демократію в Helldivers 2, масовому багатокористувацькому шутері для PS5 та ПК від Arrowhead Game Studios.

Станьте частиною Пекельних десантників - елітних бійців, чия місія - нести мир, свободу та контрольовану демократію на планету Супер-Землю, використовуючи найпотужнішу, найстрашнішу та найвибухонебезпечнішу зброю в галактиці.

У вас є можливість об'єднати зусилля з трьома друзями, щоб знищити інопланетних загарбників, які загрожують вашій рідній планеті. Підготуйтеся до надзвичайної війни, де ваші дії та рішення матимуть вирішальне значення.

Пекельні десантники мають доступ до різноманітного озброєння та спеціального обладнання, а також можуть використовувати хитрощі під час бою. Виберіть свій стиль гри та вирішуйте, коли викликати підкріплення.

В Helldivers 2 співпраця з товаришами має вирішальне значення. Узгодьте розподіл спорядження та розробіть стратегію для кожного завдання, щоб досягти перемоги. Запишіться до Пекельних десантників сьогодні й доведіть, що ви - герої, легенди, захисники миру та свободи на Супер-Землі.

Demon’s Souls

Demon’s Souls

Для тих хто цікавиться топом ігор на PS5 або тих, хто любить челеджі, при припасли особливий тайтл, адже Demon’s Souls є однією з кращих ігор PS5. Спільно з PlayStation Studios, Bluepoint Games створили нову історію, яка переплітається з класичними елементами, щоб запропонувати унікальний досвід для новачків і ветеранів серії.

У фантастичному світі Demon’s Souls король Аллант викликав Прадавнього — страшного демона — з метою зміцнення своєї влади. Це призвело до появи густого туману, з якого вийшли кошмарні істоти, що полюють на людські душі. Мешканці Болетарії опинилися в небезпеці, а ті, кого він спіймав, втратили розум.

Болетарія стала відділена від решти світу, і лицарі вирушили в туман, щоб звільнити свою рідну землю. Проте ніхто з них не повертався. Ви, як один з цих воїнів, відправляєтеся в цю небезпечну місію. Пройдіть випробування, здобудьте звання Вбивці демонів та покажіть, що ви гідний захисник Світу. Ваша мужність і відвага стануть ключем у цій епічній боротьбі, а терпіння та уважність дозволять перемогти навіть найсильніших босів.

God of War: Ragnarok

God of War: Ragnarok

Серед кращих ігор PS5 особливе місце займає God of War: Ragnarok, яка є продовженням легендарної гри God of War (2018 рік). Студія Santa Monica приводить нас в мальовничі, але небезпечні простори, де Фімбулвінтер наближається, а Кратосу і Атрею доведеться подорожувати через дев'ять королівств, щоб знайти відповіді перш ніж почнеться Раґнарок.

У боротьбі з богами й чудовиськами у дев'яти королівствах, Кратос і Атрей будуть користуватися своїми вірними супутниками - Сокирою Левіафаном, клинками хаосу та щитом стража, а також новими здібностями. Їхні навички, а отже й ваші також, піддадуться справжньому випробуванню в боротьбі за власну безпеку та майбутнє королівств.

Атрей прагне знань, які допоможуть розкрити пророцтво "Локі" та зрозуміти свою долю в прийдешній Раґнарок. Кратос повинен зробити важкий вибір між своїм минулим страхом та бажанням стати батьком, якого потребує Атрей. Подорожуйте та боріться зі скандинавськими богами та чудовиськами, допоможіть Кратосу та Атрею знайти відповіді й вижити в цій епічній битві.

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima

Розповідаючи про топ ігор на PS5 не можна оминути увагою Ghost of Tsushima. Попри війну, яка прокотилася по Цушімі, давня краса острова залишилася непошкодженою, створюючи неймовірну атмосферу. В цьому захоплюючому бойовику з відкритим світом вас чекає подорож неосяжними землями, де ви зможете зустріти цікавих персонажів, дослідити стародавні пам'ятки і насолодитися природною красою Цушіми.

Ghost of Tsushima пропонує детально відтворені простори, які демонструють різноманіття життя на великому острові: від безмежних полів і храмів до старовинних лісів, сіл і крутих скель. Відчуйте повноту світу і насолоджуйтеся бесідами з людьми, яким ви допомагаєте на своєму шляху.

Розкажіть історію Джіна, який виріс у самураїв, але зіткнувся з великим випробуванням, коли монголи зруйнували його світ. Його шлях переплетений з традиціями і боротьбою за острів. Монгольська армія — чисельна та небезпечна. Опануйте самурайські навички та вивчіть тактику бою, щоб захистити свою землю.

Адаптивне довкілля та унікальні умови бою роблять Цушіму ідеальним місцем для експериментів з різними вміннями, зброєю і тактиками. Віддаючись розвитку історії Джіна, ваша винахідливість стане найголовнішою зброєю. Ghost of Tsushima - це не просто гра, це ігровий світ, сповнений епічності й пригод.

THE LAST OF US PART II REMASTERED

The Last of Us Part II Remastered

The Last of Us Part II Remastered заслужено вважається однієї з кращих ігор PS5, адже вона отримала більше 300 нагород. Оновлена версія гри, спеціально оптимізована для PlayStation 5, вражає якістю графіки та реалістичністю постапокаліптичного світу.

У цьому ремастері ви знову зустрінетеся з Еллі та Джоелом, які оселилися в процвітаючому Джексоні, штат Вайомінг. Проте, події швидко перенесуть їх у вихор складних виборів і небезпеки. Еллі знову вирушає в дорогу, змушена зіткнутися з власними демонами і знайти справедливість у світі, в якому від людяності залишилися лише крихти.

У цій версії гри ви насолоджуватиметесь прекрасною графікою та покращеною динамікою зображення, а також новими ігровими режимами. Режим виживання "Без повернення" додає нові режими гри, перетворюючи її на виклик для кожного гравця. В ремастері реалізовані всі можливості контролерів DualSense, тож ви зможете відчути кожну емоцію героїв, кожен вибух і кожний напружений момент.

Пориньте у світ, де доля переплетена з відвагою і вибором. The Last of Us Part II Remastered перенесе вас у світ, де людство бореться за виживання, а людяність можна знайти в найнеочікуваніших місцях.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

Зануртеся з головою в епічну подорож разом з Елой у Horizon Forbidden West, одній з кращих ігор PS5, яка вразить вас. Відкрийте для себе загадковий та небезпечний Заборонений захід, де кожен крок може стати останнім у боротьбі за виживання людства. Вас чекає дослідження величних та захоплюючих земель, де нова загроза зависла над кожним живим організмом.

Спостерігайте, як світ, в якому ми живемо, помирає під впливом страшних бурь та безжальних машин, які вбивають останніх виживших. У цьому світі, де кожен момент може бути останнім, Елой вступає у двобій проти загибелі, шукаючи відповіді на питання про причини катастрофи.

Разом зі своїми союзниками, Елой змушена долати випробування, зустрічаючи старих друзів і утворюючи альянси з новими фракціями. Її подорож пролягає через місцевості, які колись були невідомими, де вона знайде давні таємниці та сміливість, щоб вистояти перед викликами, що стоять перед нею.

У світі, де кожен день - боротьба за виживання, Елой мусить бути на крок попереду ворога, який здається безжальним і непереможним. Horizon Forbidden West обіцяє захоплюючі пригоди, нові землі та неймовірні випробування, які зроблять кожен момент вашої подорожі незабутнім.

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 - це справжня легенда у світі автосимуляторів, що об'єднує в собі найкраще зі серії. Не дивно що цей автосимулятор відноситься до найкращих ігор на PS5. Цей тайтл пропонує безмежні можливості для тих, хто полюбляє змагатися на трасі, насолоджуватися дизайном автомобілів або робити неймовірні фотографії.

У Gran Turismo 7 вас чекає величезний вибір ігрових режимів, серед яких "Кампанія GT", "Аркада" та "Школа водіння". Легендарний режим GT Simulation також повертається, де ви можете відкривати нові машини, покращувати їх та ганяти по трасах у захопливій одиночній кампанії. А якщо вам більше до вподоби змагатися з іншими, ви завжди можете випробувати свої навички в спортивному режимі.

У грі представлено понад 420 різних автомобілів що робить її одним з кращих автосимуляторів на PS5. Тут зустрічаються як класичні автомобілі, так і ультрасучасні суперкари, кожен з яких відтворений з неймовірною увагою до деталей. При цьому кожен автомобіль має свої унікальні характеристики, що додає реалізму грі. Крім широкого асортименту автомобілів гра також готова запропонувати вам 90 трас, на яких кожний поціновувач автосимуляторів зможе продемонструвати свої навички та перевірити свою вправність.

Ексклюзивні ігри для PlayStation 5 запам'ятовуються не лише через їхню неперевершену графіку та захоплюючий геймплей, але й залишають неймовірні враження завдяки своїм захоплюючим сюжетам і відмінному виконанню. Найкращі ігри PS5 впроваджують нові стандарти у геймінгу та перевершують очікування гравців, відкриваючи перед ними неймовірні світи, які заповнені пригодами та враженнями. 

З PlayStation 5 ви вирушаєте у захопливі пригоди, які розкривають нові горизонти в геймінгу, надихаючи нас вірити в силу відчуттів і дозволяючи насолоджуватися ігровими світами на максимум. Якщо саме зараз ви наважились на те, щоб стати власником PS5 і шукаєте найкращі ігри на платформі, щоб відчути всю магію некст-гену – проєкти з нашого топу буквально створені для цього.